Aansteker webshop / webwinkel

Bent u op zoek naar een webshop of webwinkel in aanstekers ? Aanstekers.nl is een webshop die sinds 2001 online bedrukte aanstekers verkoopt van kleine oplage tot grote bulk partijen aanstekers. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een begrip in de aanstekers branche.

In onze aansteker webshop vindt u diverse kwaliteiten aanstekers. De aanstekers in onze webshop kunnen allemaal bedrukt of gegraveerd worden. Er is voldoende keus en de prijzen in onze aansteker webwinkel zijn zeer concurrerend. Bij ieder product staat erbij in welke kleuren de aanstekers kunnen worden geleverd. Het logo kan uiteraard in uw huisstijl kleuren worden bedrukt. Hier kunt u de kleuren bekijken.

De webshop bevat een gemakkelijk order systeem, waarbij u de gegevens moet invullen en u de uiteindelijke netto prijs krijgt te zien. Betalingen kunnen worden gedaan via diverse betaling methode’s. Met een snelle afwikkeling zorgen wij ervoor dat u snel de aanstekers bij u bezorgd krijgt.

Reclame aanstekers

Reclameaanstekers zijn al een oud maar nog steeds zeer doeltreffend reclame middel. Deze worden vaak gebruikt als relatiegeschenk om te werken aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Reclameaanstekers hebben een zeer uitzonderlijke herinneringswaarde.

Er zou sprake van zijn dat reclame aanstekers minder populair zouden worden in verband met de link van het roken.  Voorheen werd overal gerookt en de reclame aanstekers waren extreem populair. Tegenwoordig worden rokers overal buiten gesloten en kan bijna nergens meer gerookt worden. Uit eigen onderzoek binnen onze aanstekers webshop  is gebleken dat dit rookbeleid geen uitwerking heeft op de verkoop van onze reclameaanstekers.

Reclameaanstekers hebben natuurlijk nog steeds vele voordelen:

 • Bedrukking op aansteker is goed te lezen
 • Aanstekers hebben een lange levensduur en blijven lang goed.
 • Reclame aanstekers wisselen gemiddeld vier keer van eigenaar.
 • In ieder huishouden heeft men wel een reclame aansteker
 • Een aansteker kan gebruikt voorveel verschillende doeleinden

Ondanks dat het roken geen goede uitstraling heeft blijven de bedrijven massaal de bedrukte aanstekers in omloop brengen.  De kracht van de reclame aansteker is dat het door vele personen wordt gezien, thuis in de familie, op een feestje iemand die een vuurtje vraagt en ga zo maar door. Daardoor blijft de reclame aansteker nog steeds een van de beste relatiegeschenken producten.

 

Aanstekers voor uw bedrijf

De kracht een een relatiegeschenk als een bedrukte aansteker wordt nog door menig bedrijf onderschat. Een reclame boodschap op televisie heeft weliswaar een groter bereik, maar een aansteker als relatiegeschenk is veel effectiever en wordt meer gewaardeerd dan een televisiereclame. Uit amerikaans onderzoek van Promotional Products Association International (belangenbehartiger van relatiegeschenken branche in amerika), is gebleken dat 81,4 % van de ondervraagden zich de boodschap of het merk herinnerde van het relatiegeschenk wat zij cadeau kregen.

Zowel een kleine als grote ondernemer is constant bezig te bedenken hoe zijn of haar klanten te bereiken met de verschillende communicatiemiddelen. Een middel dat bewezen effectief is voor uw bedrijf is nog steeds een doodeenvoudige aansteker. De aanstekers voor uw bedrijf zorgen voor naamsbekendheid geven tegen relatief lage kosten.

Overal waar u komt treft u wegwerpaanstekers aan, thuis, op het werk, in de auto, op de vereniging en de meeste reclameboodschappen zult u nog wel herkennen. Daarom is het belangrijk als bedrijf om ook een deel in aanstekers te investeren als marketingmiddel. Het is ook leuk uw aanstekers overal tegen te komen en zo te werken aan uw naamsbekendheid.

 

Aansteker outdoor

Outdoor aanstekers zijn speciaal ontworpen voor buiten sporters met veelal een mooi design. De luxe outdoor aanstekers zijn vaak robuust en multifunctioneel. Ze zijn zo ontworpen dat ze onder de zwaarst mogelijke weersomstandigheden blijven functioneren en zijn daarmee goed gezelschap voor een tocht in de bergen. Met een rubberen coating zijn de outdoor aanstekers beschermd tegen harde stoten en vallen. De vlam is zo ingesteld dat deze het bij sterke wind ook nog doet.

De duurder modellen hebben een piezo ontstekingen met een Jet Flame, waardoor ze een bijzonder hete en een goed richtbare vlam voortbrengen. Met een handige brandstof indicator kan men zien hoeveel gas er nog in de outdoor aansteker aanwezig is.

De meer basic uitvoeringen werken op basis van vloeibare brandstof met een vuursteentje en vuurlont en hebben een traditionele vlam.

 

Aanstekers inkopen

Aanstekers inkopen maar u weet niet waar ? Aanstekers.nl is de aanstekers groothandel voor onbedrukte merk aanstekers en bedrukte aanstekers. U kunt bij ons op een gemakkelijke manier zoveel aanstekers inkopen als u wilt. Wij leveren van een kleine oplage tot grote partijen kwalitatief goede bulk aanstekers.

Met jarenlange ervaring in de aanstekers branche kunnen wij u een gedegen advies geven welke aanstekers in te kopen.

Ons assortiment biedt tal van mogelijkheden en wij nodigen u uit om eens online te bekijken of er leuke aanstekers voor u bij zitten in de collectie.

Mocht u er niet uitkomen dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via verkoop@aanstekers.nl of per telefoon: 0344-745109

 

Aanstekers die tegen de wind in kunnen

U zoekt een aansteker die goed tegen de wind in kan ? Deze aanstekers worden stormaanstekers of windbestendige aanstekers genoemd en zorgen ervoor dat u gewoon uw sigaret kan aansteken met een sterke wind.

Stormaanstekers zijn aanstekers die zowel gloeien als een vlam hebben. Hierdoor is het mogelijk met wind iets aan te steken. De laatste jaren zijn de stormaanstekers die tegen de wind in kunnen in populariteit gegroeid. Het nederlandse klimaat leent zich uiteraard goed voor een stormaansteker.

Deze stormaanstekers kunnen bedrukt worden met een tekst of een logo van uw bedrijf, vereniging, stichting of organisatie. in onze aanstekers webshop Bent u specifiek naar bepaalde kleuren op zoek van aanstekers kunt u altijd bij onze klantenservice informeren die graag klaar staat om u van advies te voorzien.

Een andere groep aanstekers, de Zippo aanstekers worden  ook door veel mensen gebruikt als aansteker om in de wind een sigaret aan te steken. Deze mogelijkheid is ook nog een optie.

Hoe moet ik een gas aansteker bijvullen / hervullen ?

Aansteker

Omdat we veel vragen over navulbare aanstekers krijgen, geven we hier informatie over hoe men een aansteker navullen kan.

Aansteker navullen

Je hebt je sigaret of andere rookwaar gerold met je vloei, of gemaakt met je hulzenstopper en sigaretten hulzen. Je zit helemaal klaar om even rustgevend te roken. Alleen.. je aansteker doet het niet. Wat nu?

Aansteker

Als je een wegwerp vuursteeen aansteker of klik aansteker hebt gekocht, tja, dan wordt het zoeken naar eentje die nog wel vuur geeft. (Of je bestelt er eentje op Vloei.net – we kunnen bijvoorbeeld de aanstekers van BIC aanraden, die garanderen 3000 vlammetjes en gaan dus heel lang mee!)

Maar als je een navulbare aansteker hebt, bijvoorbeeld een luxe aansteker, dan kun je die, zoals de naam al zegt, navullen. Een goede navulbare aansteker gaat heel lang mee. Alleen blijkt dat veel mensen moeite hebben met de juiste manier om hun aansteker te vullen. Het vereist ook wel een beetje handigheid, geven we toe. Daarom bieden we je hier de gouden tips hoe je je aansteker navult. Zodat je extra lang plezier houdt van je aansteker!

Verschillende aanstekers

We behandelen hieronder drie verschillende soorten aanstekers:

 • Gasaansteker;
 • Zippo; en
 • Dupont aanstekers.

Gasaansteker

Gasaansteker vullen

Een gasaansteker kan een van drie verschillende soorten vuur geven, in volgorde van kracht:

 • Soft flame;
 • Turbo flame; en
 • Jet flame.
Soft Flame aansteker Turbo Flame aansteker Jet Flame aansteker

Afhankelijk van de vlamsterkte gaat je aansteker harder leeg. Het is dus van belang om die bij te vullen. Daarvoor heb je ten eerste een gasbus nodig. Zorg dus dat je een gasbus in huis hebt voor je begint.

Algemene informatie over de gasaansteker

Hoge gasdruk

Bij het productieproces van een luxe gasaansteker wordt de aansteker gevuld onder hoge gasdruk. De aansteker die je dus gevuld koopt, heeft een hogere druk gas in zijn reservoir dan een consumenten gasbus bevat. Dit is belangrijk om te onthouden bij het navullen van je aansteker.

Lucht in je aansteker

Wanneer je je aansteker gebruikt, komt onvermijdelijk een kleine hoeveelheid lucht in de gasopslagkamer. Dat moet ook wel, anders krijg je binnenin je aansteker een vacuüm, wat heel gevaarlijk zou kunnen zijn. Als je je aansteker vult, is deze lucht echter een probleem: waar al lucht zit, kan geen butaangas meer zijn. Dus moet je je aansteker eerst ontluchten.

Ontluchten

Je ontlucht (laat de lucht uit) je aansteker door met bijvoorbeeld een balpen te duwen op de gasvulmond. Dit zorgt er al voor dat er wat lucht ontsnapt. Als je het ontluchten extra goed wil doen, kun je ook nog je aansteker enige tijd in de vriezer leggen. Dit zorgt ervoor dat het gas van warm naar koud stroomt bij het vullen. In een koude aansteker past meer gas dan in een warme!

Aansteker vullen

 • Schud de gasbus goed voor je begint. Je zult vanzelf voelen dat het effect heeft: de gasbus voelt dan kouder aan.
 • Duw de vulbuis van de gasbus tegen de gasvulmond.
  • Als de gasvulmond en de bus niet op elkaar aansluiten, vind je in de dop of rond de hals van de gasbus vaak onderdeeltjes waarmee je wél passend kunt vullen.
  • Let op: hou de gasbus vertikaal, niet schuin!
 • Duw de gasbus slechts enkele seconden lang op de gasvulmond. Herhaal dit enkele malen.
 • Door dit pompende vullen zal eventuele restlucht in de gasvoorraadkamer van je aansteker verdwijnen. Lucht is namelijk zwaarder dan vloeibaar gas. Bij het aanduwen van de gasmond wordt die lucht er zo in kleine hoeveelheden uitgeduwd.

afstel schroef

Aansteker afstellen

Zeker bij een jetflame aansteker is het belangrijk om de aansteker goed af te stellen.

 • Neem een schroevendraaier (kijk onderop je aansteker welke je nodig hebt).
 • Stel met kleine bewegingen de aansteker af door de gastoevoer hoger of lager te zetten.

Wanneer een aansteker in de fabriek al gevuld is, kan het zijn dat ze te laag afgesteld staan na het vullen, waardoor ze zelfs op de hoogste stand geen behoorlijke vlam produceren.

Om dit op te lossen:

 • Schroef je de aansteker open.
 • Zoek je aan de onderkant van het afstel mechanisme een metalen ring met een uitstulping.
 • Schuif je deze ring omhoog en, bij het terugplaatsen, zet je deze wat verder terug zodat de aansteker meer gas verbrandt en dus een hogere vlam produceert.
  • Let op: stel de vlam niet te hoog af, want dan ontsteekt de vlam niet of hij blaast zichzelf uit.
  • In veel gevallen wordt de metalen ring op zijn plaats gehouden door een rubberen ring. Die is vaak wat moeilijk terug te plaatsen, maar de aansteker werkt ook prima zonder deze rubber ring.

Reinigen aansteker

Je moet ook af en toe je aansteker reinigen. Ik hoor u al denken: aansteker reinigen, hoezo? Wel, in de meeste consumenten gasbussen zit in het gas een kleine hoeveelheid olie. (De enige echte uitzondering is Dupont, vandaar dat deze aanstekers ook zo geliefd zijn.) Dit is bijna onvermijdelijk, want bij het productieproces krijg je deze olie er bijna niet voldoende uitgefilterd.

Niet dat je hier écht iets van merkt of ruikt! Alleen na een aantal keren vullen van je aansteker raakt wel de gasuitlaat van uw aansteker verstopt. (Zeker bij een jetflame aansteker.)

De gasuitlaat van uw aansteker reinigt u als volgt:

 • Plaats een gasbus op de gasuitlaat;
 • Duw de gasbus in;
 • Hierdoor wordt de olie uit de gasuitlaat geduwd en verdwijnt die met het gas door de luchttoevoer aan de onderkant van de gasuitlaat.
 • Let op: Bij sommige aanstekers zit de gasuitlaat niet vast. Om deze tegen te houden zult u wellicht de aansteker open moeten schroeven.

Als u al deze instructies volgt, zal enkel onvermijdelijke slijtage nog effect hebben op uw jarenlange plezier van uw aansteker.

Terug naar boven


Benzine aansteker

Benzine aansteker vullen

Benzine aanstekers, zoals de klassieke en welbekende Zippo aansteker, zijn wereldberoemd door hun robuuste en toch vrij eenvoudige ontwerp.

Onderdelen

Een benzine aansteker bestaat uit:

 • Een metalen huls met scharnierend deksel;
 • Een ‘los’ aansteker deel met stormwerende vuurhals en vuurwieltje;
 • Vuursteentjes die met een veer tegen het vuurwieltje aan geduwd worden;
 • Een vervangbare lont; en
 • Een prop katoen die de benzinedamp geeft.

Eenvoudig en toch ingenieus, dat is zo’n Zippo aansteker ten voeten uit. Maar ja, als je iets verbrandt, zeker benzine, dan raakt dat op.

Benzine bijvullen

Hoe vul je je benzine aansteker bij?

 • LET OP: Zorg eerst dat je een bus aansteker benzine of Zippo vloeistof hebt.
 • Klap het aansteker deksel open;
 • Trek zachtjes aan het aansteker deel. Dit mag helemaal uit de huls gehaald worden;
 • Onderin vind je het benzine katoen (vaak ‘afgedekt’ met een iets dikker stukje katoen, dat je kunt optillen).
 • Houd het aansteker deel ondersteboven;
 • Draai het schenktuitje van je bus aansteker benzine omhoog en schenk de benzine op de katoenprop;
 • Je merkt vanzelf dat de prop heel erg vochtig wordt, vul de prop tot hij goed nat is;
 • Plaats het aansteker deel terug in de huls.

Je benzine aansteker is nu bijgevuld.

Vuursteentjes bijvullen

Wat ook vroeg of laat gebeurt, is dat de voorraad vuursteentjes in je benzine aansteker op raakt. Door de wrijving met het wiel slijt het steentje telkens wat af (dit veroorzaakt de vlam). Als je je vuursteentjes wil vervangen:

 • Klap het aansteker deksel open;
 • Trek zachtjes het aansteker deel uit de huls;
 • Onderin zie je een schroef. Schroef deze voorzichtig los;
 • Let op: hou de schroef tegen, er zit een veer achter!
 • Trek zachtjes de schroef met veer uit de aansteker. Hou hierbij het aansteker gedeelte ondersteboven;
 • Schuif de nieuwe vuursteentjes in de vuursteentje koker;
 • Plaats de schroef terug;
 • Plaats het aansteker deel terug in de huls.

Je vuursteentje zou nu weer lustig moeten vonken!

Lont vervangen

Ook de lont van een Zippo achtige aansteker gaat niet eeuwig mee. Deze moet je dus ook af en toe vervangen.

LET OP: Zorg daarvoor uiteraard eerst dat je een reserve lont bij de hand hebt!

 • Steek je benzine aansteker aan en laat hem leegbranden;
 • Als de vlam uit is, klap je het deksel dicht. Laat de aansteker een minuut rusten en herhaal stap 1 tot de aansteker helemaal niet meer branden wil;
 • Haal het aansteker deel uit de huls en keer dit ondersteboven;
 • Draai het schroefje aan de onderzijde los;
 • Verwijder de katoenen vulling en leg deze terzijde. Onder de vulling tref je de oude lont aan, trek die uit je aansteker;
 • Pak de nieuwe lont en duw die met draaiende bewegingen door het gaatje aan de bovenkant van de benzine aansteker;
 • Doe de katoenen vulling terug in het aansteker deel en schroef ook het schroefje terug;
 • Vul je aansteker;
 • Steek het aansteker deel terug in de huls.

Als je deze instructies volgt, ga je nog heel veel plezier beleven aan je gasaansteker.

Terug naar boven


Dupont aansteker gas capsule

Dupont aansteker vullen

Een aansteker van S.T. Dupont is de absolute top wat betreft luxe aanstekers.

S.T. Dupont aansteker gas

De magnifieke Dupont aanstekers die geluidloos openen, kunt u echt enkel bijvullen met de superieure Dupongaz capsules. Dit zeggen we niet lichtzinnig: Echt alléén de gasvullingen van S.T. Dupont zorgen voor deperfecte gasvulling van uw Dupont aansteker. Als u dus plezier wilt blijven houden van deze super stijlvolle aanstekers, gebruikt u geen enkele andere soort gas.

Volledig gezuiverd gas

Bij het produceren van Dupont gas wordt een speciale zuiverings methode gebruikt waarbij ieder laatste spoortje olie of teer verwijderd wordt. Ook van de ideale druk binnen de gascapsule zijn hele studies gemaakt zodat u de aansteker optimaal kunt blijven gebruiken. Het idee is: als u een Dupont aansteker heeft, moet u daar uw leven lang aansteker plezier van blijven houden.

Opgelet bij S.T. Dupont tafelmodel aanstekers

Heeft u een tafelmodel van de bekende Dupont aansteker? Gebruik dan altijd twéé vullingen om deze volledig te vullen!

Kleurcode

Er zijn verschillende typen aanstekers S.T. Dupont aansteker. Bij deze verschillende typen hoort ook een eigen Dupongaz capsule. U kunt vrij eenvoudig bepalen welke capsule u dient te gebruiken bij uw Dupont aansteker. Aan de onderzijde van uw Dupont vind u een kleurcode, die kunt u matchen met de juiste capsule.

Ook uw S.T. Dupont luxe aansteker kunt u dus bijvullen met de exclusieve Dupongaz capsules aanstekers.nl