Vuurwerk-aansteker en tips

Fan van vuurwerk? Daar heeft u een goede aansteker bij nodig. Uiteraard kunt u een gewone aansteker gebruiken. Maar wist u dat er andere opties zijn, die het aansteken van vuurwerk een stuk makkelijker en veiliger maken? Wij leggen het uit.

Beste aansteker voor vuurwerk

Gewone wegwerpaanstekers zijn minder geschikt voor Oud en Nieuw. U kunt beter kiezen voor een stormaansteker of een andere aansteker met jet-flame. Wij zetten hieronder op een rij waarop u moet letten bij het kiezen van een geschikte vuurwerk-aansteker.

Kies een sterke vlam

Het allerbelangrijkste: een stevige vlam. Een stormaansteker is bestand tegen weer en wind. Ook plasma-aanstekers hebben een betrouwbare vlam. Het voordeel van plasma-aanstekers is dat ze vaak lang zijn en een aan-uit knop hebben. Hoe hard het ook waait, de vlam laat u nooit in de steek. En dat komt goed uit tijdens Oud en Nieuw: vaak is het dan guur weer.

Met een sterke vlam weet u zeker dat u de lont aansteekt op het door u gewenste moment. Niets zo vervelend als minutenlang proberen een mooie pijl de lucht in te krijgen, terwijl iedereen om u heen staat te wachten.

Een storm-aansteker werkt stukken beter dan een reguliere aansteker. De flakkerende gele vlam van een gewone aansteker zorgt bij het aansteken van een vuurwerklont nogal eens voor een verbrande duim! Een stormaansteker heeft een stabiele, hete vlam die precies doet wat u wilt.

Ga voor een stevige aansteker

Tijdens Oud en Nieuw gebeurt er van alles: er wordt vuurwerk afgestoken, er wordt champagne gedronken en er worden oliebollen gegeten. Wij raden altijd aan om een robuuste aansteker te gebruiken. Deze aanstekers zijn behoorlijk shock-proof, waardoor er niet snel iets stukgaat. Het zou vervelend zijn als u een stormaansteker heeft gekocht, en dat deze nog voor 12 uur is stukgevallen.

Let er bij de aanschaf daarom dat dat u kiest voor een aansteker die tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld een aansteker die van metaal is gemaakt, of een met een rubberen buitenkant en een klepje. Standaard plastic aanstekers vallen sneller stuk, of doen het ineens niet meer na veelvuldig gebruik.

Mooie vuurwerkaansteker

Wilt u extra opvallen in het nieuwe jaar? Kies dan voor een luxe aansteker met jet-flame. Luxe aanstekers zijn vaak steviger dan gewone aanstekers, doordat ze van hoogwaardige materialen zijn gemaakt. De vlam van luxe aanstekers is betrouwbaar en doordat ze vaak relatief groot zijn, kunnen ze de hele avond mee.

Waarom een speciale aansteker voor vuurwerk?

Een gewone wegwerp-aansteker is prima voor dagelijks gebruik. Voor het afsteken van vuurwerk kunt u toch beter voor een aansteker met krachtige vlam kiezen. Dat heeft vooral te maken met de veiligheid. Een aansteker met jet-flame geeft u meer controle over de vlam. Zo kunt u de lont op het juiste moment aansteken. Het is onveilig en vervelend om de lont steeds half aan te steken met een vlam die steeds uitgaat.

Knal het nieuwe jaar in met een goede vuurwerk-aansteker

De beste vuurwerk-aansteker heeft een body die tegen een stootje kan, en een vlam die bestand is tegen weer en wind. Zo gaat u veilig en zonder irritaties het nieuwe jaar in.

Wilt u meerdere aanstekers voor vuurwerk bestellen, of ze misschien laten bedrukken voor een leuk vriendenweekend? U vindt bij iedere aansteker in onze webshop de bestelmogelijkheden en druk-opties. Voor vragen en advies kunt u uiteraard ook contact opnemen.