Alles over de plasma-aansteker

Plasma-aanstekers werken heel anders dan een traditionele aansteker. Maar wat is een plasma-aansteker precies? En wat zijn de voordelen van dit type aansteker? Wij vertellen u er alles over.

Wat is een plasma-aansteker?

Een plasma-aansteker werkt op elektriciteit en valt dus onder de elektrische aanstekers. Deze aanstekers gebruiken dus geen gas als brandstof, zoals traditionele aanstekers. Als u dit type aansteker ontsteekt, ziet u een plasmastraal of plasmaboog. Hiermee kunt u uw sigaretten of kaarsen aansteken.

Voordelen van een plasma-aansteker

Een plasma-aansteker heeft verschillende voordelen vergeleken met een standaard gasaansteker. De grootste voordelen zijn:

  • Navulbaar
  • Duurzaam
  • Gebruiksgemak
  • Stormbestendig

Iedere plasma-aansteker is herbruikbaar, doordat ze op elektriciteit werken. Als de aansteker leeg is, kunt u deze weer vullen met een USB-oplader. De meeste plasma-aanstekers hebben een micro-USB-aansluiting, maar er zijn ook aanstekers met USB-C. Dat scheelt een hoop geld: u hoeft niet steeds een nieuwe aansteker aan te schaffen.

Hierdoor zijn deze aanstekers ook erg duurzaam. Wegwerpaanstekers gaan een paar weken of maanden mee, afhankelijk van hoe vaak u ze gebruikt. Een USB-aansteker kunt u veel langer gebruiken, doordat u deze kunt opladen. De body is in veel gevallen ook van een robuust materiaal, zoals metaal. Zo heeft u minder snel last van beschadigingen en valt de aansteker niet zomaar stuk.

Het gebruiksgemak is hoog bij dit type USB-aanstekers. De metalen body voelt prettig aan en de aanstekers liggen lekker in de hand. Meestal kunt u de aansteker aan- en uitzetten met een schuifknop. Dat betekent dat u niet steeds uw duim op een knopje hoeft te houden. Hierdoor zijn ze ook ideaal als BBQ-aanstekers, omdat ze langere tijd aan kunnen blijven.

Ten slotte zijn plasma-aanstekers stormbestendig. Een storm-aansteker kunt u onder alle weersomstandigheden gebruiken. De wind kan de warmtebron niet uitblazen, doordat de aansteker niet met een gewone vlam werkt, maar met een plasmastraal. Deze is een stuk stabieler en krachtiger dan de vlam die uit een standaard aansteker komt.

Plasma-aansteker bedrukken?

Als u een aansteker wilt laten bedrukken met bijvoorbeeld een bedrijfslogo, zijn plasma-USB-aanstekers een ideale keuze. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste gaan deze aanstekers stukken langer mee dan veel andere aanstekers. Navulbare en oplaadbare aanstekers zoals deze kunnen simpelweg langer worden gebruikt dan wegwerpaanstekers. Daarnaast zijn plasma-aanstekers in de meeste gevallen vrij luxe uitgevoerd. Dat betekent dat ze stijlvol promotiemateriaal voor uw bedrijf zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bedrukken of graveren van uw bedrijfsnaam of -logo. Bekijk ons assortiment plasma-aanstekers en kies de aansteker die u als promotiemateriaal wilt gebruiken. Alle opties qua bedrukking staan per aansteker aangegeven. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Dan kijken we samen welke producten en bedrukking het beste bij uw bedrijf past.